joi 28 septembrie 2023

Fostul șef UNIFARM scapă de închisoare în dosarul mitei de 760.000 euro

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Adrian Eugen Ionel, fost director general al Unifarm SA și fost președinte PSD Neamț, a scăpat de detenție în dosarul în care este acuzat că a cerut mită 760.000 de euro. Curtea de Apel București a decis doar o condamnare cu suspendare, după ce, în primă instanță, Tribunalul București îl condamnase la 6 ani și 8 luni cu executare.

Curtea de Apel București a decis definitiv condamnarea lui Adrian Ionel la un an de închisoare, însă executarea este amânată timp de doi ani.
Astfel, instanţa a desfiinţat, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând a decis, în cazul lui Adrian Ionel, să descontopească pedeapsa principală rezultantă de 6 ani şi 8 luni închisoare în pedepsele componente (4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, 3 ani de închisoare pentru luare de mită, 3 ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă, un an de închisoare pentru instigare la fals intelectual, un an de închisoare pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, sporul de 2 ani şi 8 luni închisoare fiind înlăturat), scrie news.ro.

 

Curtea de Apel Bucureşti l-a găsit vinovat pe Adrian Ionel doar de instigare la fals intelectual. Magistraţii l-au achitat de celelalte acuzaţii aduse de DNA.

”În baza art.396 alin.1, 4 Cod procedură penală raportat la art.83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului Ionel Eugen-Adrian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals intelectual, prev. de art. 47 Cod penal rap. la art. 321 alin.1 Cod penal. În baza art.83 alin.1 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art.84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în minuta instanţei.

O decizie similară a fost luată şi în cazul Danielei Lizica Radu, fost şef serviciu comercial al CN Unifarm SA.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro