luni 26 februarie 2024

Ciolacu: Barbu a spus clar – dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm demisia, în frunte cu comisarul UE

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu neagă, marţi, că ministrul Agriculturii, Florin Barbu, ar fi cerut demisia comisarului european pe Agricultură. Șeful Guvernului spune că ministrul Barbu a spus foarte clar, dacă nu suntem în stare niciunul să rezolvăm problemele care au dus la protestul fermierilor, ne dăm cu toţii demisia, în frunte cu comisarul european.

”Nu a cerut nimeni. Am vorbit şi cu dna Luminiţa Odobescu, am transmis foarte clar. Domnul ministru a spus foarte clar, dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm cu toţii demisia, în frunte cu comisarul european. Acum, pentru câteva luni, nu e un capăt de ţară să cerem demisia cuiva”, a spus Marcel Ciolacu, după consultările de la Ministerul Afacerilor Interne.

Premierul a mai spus: ”Ştiu că am avut şi noi un comisar pe agricultură. Eu nu îmi aduc aminte de nimic notabil ce s-a întâmplat în acea perioadă. Poate îl întrebaţi”.

Ciolacu a precizat că ”primul şi cel mai important lucru este dialogul”.

”Ştiu că transportatorii au astăzi întâlnire cu domnul Grindeanu. Ştiu că ministrul Barbu a avut întâlnire cu fermierii de la Mureş, de la Cluj, de la Bihor şi au închis toate problemele pe care le aveau”, a explicat Ciolacu, potrivit news.ro

Întrebat dacă consideră că este ceva politic, Ciolacu a răspuns: ”Cred că sunt nişte nemulţumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată, fiindcă dacă vă uitaţi la revendicări, nu sunt nişte lucruri spectaculoase, sunt lucruri care s-au strâns în timp (..) E adevărat, nu mai sunt câştigurile de acum doi ani, fost cumpărate inputurile scump, producţia agricolă s-a vândut mai ieftin. Investiţiile pe care mi le doresc eu, mai ales în zona de procesare a produselor alimentare, va dura până când se declanşează: Le-am bugetat, dar repet, prin dialog vom închide”, a completat Ciolacu.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro