luni 17 iunie 2024

Iohannis: 2024, un an important. Rămânem vigilenţi în faţa curentelor extremiste

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, marţi la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice în România, că 2024 este un an electoral foarte important în plan european şi naţional ți că este necesar ca autoritățile să rămână vigilente în faţa curentelor extremiste.

„2024 este şi un an electoral foarte important în plan european şi naţional. Toate alegerile din acest an vor trebui să reflecte maturitatea noastră democratică. România a parcurs cu succes drumul către libertate şi democraţie, şi-a ocupat locul meritat în Uniunea Europeană şi în NATO; vom rămâne vigilenţi în faţa curentelor extremiste şi nu vom permite afectarea sistemului nostru de valori şi a principiilor de bază ale societăţii noastre”, a afirmat Iohannis.

„Eu mizez pe dialog, colaborare şi solidaritate pentru a construi o lume mai sigură şi mai prosperă. Iar inclusiv rolul dumneavoastră, al diplomaţilor, este de a găsi elementele care ne apropie şi ne fac mai puternici împreună”, a continuat Preşedintele României.

„Nu ne putem permite să fim slabi, divizaţi sau incoerenţi. Trebuie să apărăm ordinea mondială bazată pe reguli, precum şi comunitatea noastră de valori şi securitate. Contez, în acest sens, pe implicarea dumneavoastră, aşa cum contez şi pe cea a diplomaţilor români!”, a conchis preşedintele Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro