vineri 21 iunie 2024

Ciolacu: Ce să fac? Tot timpul să am dreptate?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că statul român este obligat să crească colectarea și mai ales să finalizeze digitalizarea. Referitor la modificările fiscale, el a afirmat: „Ce să fac? Tot timpul să am dreptate? Obosești să tot ai dreptate”.

”Ce să fac? Tot timpul să am dreptate? Câteodată obosești să ai dreptate. În acest moment, statul român trebuie să își facă treaba. Nu s-au mărit taxe, s-au scos niște excepții fiscale, lucru prevăzut în PNRR. Am văzut că și ceilalți auditori externi au venit cu aceeași soluții: România să înceapă digitalizarea și să înceapă să scoată din  excepții. Este treaba statului român să crească colectarea, în acest moment.

Ce va fi aplicat de la 1 ianuarie din modificări vom vedea la 1 ianuarie.

În ceea ce privește planul la microîntreprinderi erau două anomalii. Erau 1,98% microîntreprinderi care aveau între 500.000 și un milion. Este prins jalonul în PNRR de a scădea acest plafon pentru microîntreprinderi. S-a mai dorit scăderea acestui plafon la 100.000. S-a mai constatat că erau peste 268.000 de microîntreprinderi care nu aveau niciun angajat. S-a limitat numărul de microîntreprinderi, nu poți avea o mie de microîntreprinderi, să faci un lanț de IMM pentru a plăti 1% la stat.

Acum s-a pus condiția pentru a avea cel puțin un angajat ținând cont că ai o microîntreprindere. Era 3% dacă nu aveai niciun angajat și acum e cu un angajat toată lumea la 1%. E o coerență”, a spus Marcel Ciolacu, transmite Digi24.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro