luni 17 iunie 2024

Ciolacu: Cerințele la un premier PSD de la ”ciuma roșie” sunt urgente și rapide

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, marți, despre legea pensiilor, Marcel Ciolacu afirmând că procedurile sunt clare, iar Ministerul Muncii are un contract cu Banca Mondială, convenit de către Comisie. Premierul a mai anunţat că săptămâna aceasta o să ajungă la Bruxelles pentru o discuţie la Comisia Europeană.

”Am intrat într-o procedură mai alertă, pentru că nu e prima oară când spun, aş dori să le cuplăm, ea este în cererea de plată nr 4 deci nu era o prioritate în acest moment, dar eu aş vrea să fie pusă în aplicare încă de anul viitor”, a spus Ciolacu, arătând că, chiar dacă e gata legea pe 1 ianuarie şi este promulgată, ea nu poate fi aplicată pentru că e un întreg sistem de pus în aplicare, potrivit news.ro.

El a precizat că deja se fac nişte simulări pe softuri în minister pe legea pensiilor.

”Vă spun fără nicio reţinere, am intrat într-o dinamică şi eu cred că avem capacitatea, ca un guvern al României să fie eficient. Nu am ascuns nimic nimănui, nici presei. E normal că am trimis un draft la Comisie, este normal ca Comisia să ne dea feedback. O să începem din nou negocierile, cred că săptămâna aceasta o să ajung şi eu la Bruxelles, o să am o discuţie şi la Comisie. (..) Chiar mă bucur că reuşim totuşi să decuplăm din legea salarizării, legea pensiilor şi reforma fiscală. N-a fost trecută nici de PSD, nici de Ciolacu. Ştiţi foarte bine că acel PNRR a fost ţinut la secret, am aflat mai în detaliu acum de când sunt premier. Cu adevărat, cerinţele la un prim-ministru social-democrat de la ciuma roşie sunt urgente şi rapide, chiar după o lună sau două. Nu mă deranjează, vom face faţă”, a mai spus Ciolacu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro