vineri 14 iunie 2024

Ciolacu: Exclus ca PSD să nu aibă candidat la președinție

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a subliniat că este esenţial ca formaţiunea să aibă un candidat la alegerile prezidenţiale. O decizie privind acest aspect va fi anunţată în aproximativ o săptămână, după desfăşurarea alegerilor din 9 iunie.

În cadrul unei emisiuni la Antena 3, joi seara, i s-a cerut să anunţe dacă va candida la alegerile prezidenţiale din luna septembrie în cazul în care PSD obţine un rezultat bun duminică.

„Este normal să aşteptăm votul românilor. Nu știu exact când vom avea o decizie, poate nu în prima zi, dar cu siguranță în prima săptămână. După ce vom vedea cum au votat românii, vom lua și noi o decizie. Sunteți corect, avem puțin timp la dispoziție pentru a lua această decizie, dar o vom face cu toată seriozitatea. Vom avea o analiză atentă a situației în partid și voi împărți colegilor mei toate informațiile de care dispun astfel încât să luăm cea mai bună hotărâre împreună și să găsim candidatul potrivit. Dar trebuie să spun că este exclus ca PSD să nu aibă un candidat pentru funcția de președinte. Acest lucru este deja clar și nu știu de ce s-a creat această aparență de confuzie. PSD este cel mai mare partid din România” a precizat Ciolacu.

A spus că România are nevoie de un altfel de președinte.

Ciolacu
marcel ciolacu despre prezidentiale

„Nu sunt mulţumit de mandatul lui Băsescu sau de cel al lui Iohannis, dar nu vreau să se înţeleagă că îi fac rău cuiva.” Adaugând că îşi doreşte un preşedinte care poate duce România spre normalitate şi ţine seama de provocările actuale, Ciolacu a subliniat importanţa relaţiei dintre preşedinte şi prim-ministru, indiferent de afilieri politice.

Se confirmă că alegerile prezidențiale vor avea loc în luna septembrie, așa cum s-a anunțat anterior. Liderul social-democraților a reafirmat acest lucru și a subliniat importanța ca această dată să rămână neschimbată.

„Am luat decizia de a anunţa întregul calendar eu însumi. Nu ne putem permite să modificăm un calendar doar pentru propriul interes sau în funcţie de interesele unui partid”, afirmă Marcel Ciolacu.

După ce decizia a fost luată în cadrul congresului partidului, Președintele PSD a declarat că va avea loc și o discuție cu partenerii din coaliție cu privire la acest subiect.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro