sâmbătă 22 iunie 2024

Ciolacu revine din Egipt, cu un grup de români evacuaţi din Gaza

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE. Guvernul a confirmat informația. Premierul Marcel Ciolacu va reveni din Egipt, miercuri seara, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora care au fost evacuaţi din Fâşia Gaza ca rezultat al demersurilor diplomatice guvernamentale, cu o cursă specială a companiei TAROM, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian, transmite Executivul.

La bordul aeronavei se vor afla şi cetăţeni ai Republicii Moldova evacuaţi, de asemenea, din Fâşia Gaza şi cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii.

Stirea initiala

Premierul Marcel Ciolacu ajunge miercuri în Egipt, acesta urmând să îi întâlnească pe refugiaţii români din Fâşia Gaza care se întorc în ţară şi să revină în România cu ei, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro.

Deplasarea premierului Marcel Ciolacu în Egipt nu a fost anunţată oficial. De altfel, premierul a mers la Tel Aviv, imediat după declanşarea conflictului dintre Israel şi Hamas. 

Premierul urmează să se întâlnească cu grupul de refugiaţi români care au reuşit să treacă prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean. Şeful Executivului va reveni în ţară împreună cu aceştia. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că, marţi, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean.

De asemenea, alţi 51 de cetăţeni vor putea ieşi miercuri din Fâşia Gaza.

Primul grup de români şi membri de familie, format din 93 de persoane, a fost evacuat marţi din Gaza.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro