sâmbătă 2 martie 2024

Ciolacu nu-l mai vrea pe Muraru, omul lui Iohannis, ambasador în SUA

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că l-ar fi rechemat pe Andrei Muraru din postul de ambasador al României la Washington dacă decizia ar fi depins de el. Scandalul a pornit de la reacția diplomatului în timpul vizitei oficiale pe care liderul PSD o face peste ocean.

„Nu am mai avut nicio discuţie cu domnul ambasador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul loc, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe, este reprezentanta de vârf a diplomaţiei române, nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie până la urmă cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenţie la Antena 3, potrivit News.ro.

Întrebat dacă l-ar fi rechemat din postul de ambasador, dacă decizia ar fi fost în pixul său şi nu al preşedintelui, Ciolacu a spus: „Categoric”.

Liderul PSD presupune că ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, va avea o discuţie cu preşedintele României pe acest subiect.

Amintim că ambasadorul Andrei Muraru s-a supărat pe premier că nu l-a invitat să participe la întâlnirile politice pe care le are zilele acestea la Washington.

„Domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes”, a spus Muraru.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro