sâmbătă 2 martie 2024

Pensiile speciale pentru primari ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Amânate de mai multe ori, de la 1 ianuarie 2024 ar urma să intre în vigoare pensiile speciale pentru primari, viceprimari şi preşedinţii de consilii judeţene. Se va întâmpla dacă nu cumva Guvernul va adopta noi măsuri de economisire. Ministrul Finanțelor declarase, oricum, că recentele pachete cu măsuri fiscale nu sunt neapărat și ultimele, transmite Europa Fm.

Grupul USR din Senat a solicitat Biroului Permanent al Senatului să solicite Comisiei juridice și celei de administrație publică urgentarea emiterii raportului asupra propunerii legislative USR privind abrogarea pensiilor speciale ale aleșilor locali. Solicitarea a fost respinsă, prin abținerea reprezentanților PSD, PNL și AUR, anunță formațiunea.

Unii primari au transmis, însă, că plătesc o contribuţie identică cu cea a oricărui român neprivilegiat şi că nu văd niciun motiv pentru care un edil ar trebui să aibă altfel de pensie decât un medic, un IT-ist, un corporatist sau un farmacist. De remarcat că aceste mesaje vin înaintea unui an electoral.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro