luni 26 februarie 2024

Ciolacu: Preţuri crescute din pix/ Șarlatanii să plătească

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că nu pot fi acceptate „preţuri crescute din pix, de la o oră la alta” şi că va cere „măsuri clare, astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculaţii şi încercări de destabilizare a economiei româneşti”.

„Nu putem accepta preţuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine îşi imaginează că mai poate face asta, să ştie că se joacă cu focul chiar în benzinărie! Specula şi lăcomia acestor şarlatani care vor să facă rapid munţi de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranşantă şi dură din partea instituţiilor statului”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Acesta mai spune că a cerut miniştrilor PSD să acţioneze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii.

„Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a trimis Direcţia Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acţiune de control şi monitorizare a pieţei carburanţilor. Vor fi analizate preţurile de cumpărare şi vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi preţurilor. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ANPC să efectueze verificări la toţi furnizorii de combustibil care au mărit aseară preţurile. Foarte repede, Ministerul va veni cu o soluţie legală – din practica europeană- astfel încât toţi distribuitorii să fie licenţiaţi şi să-şi piardă licenţa imediat ce încalcă regulile. Aştept şi din partea Consiliului Concurenţei mai multă acţiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituţie încremenită în timp trebuie să se trezească şi să-şi amintească că serveşte interesul public”, a declarat liderul PSD.

Ciolacu va cere în următoarea şedinţă a coaliţiei măsuri clare, „astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculaţii şi încercări de destabilizare a economiei româneşti”.

„Această coaliţie s-a format pentru a găsi soluţii. Şi asta trebuie să livrăm populaţiei”, a încheiat el.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro