Premierul Marcel Ciolacu a participat luni la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundaţiilor de la MAI. În acest context, premierul a precizat că autorităţile au acţionat “profesionist, ca la carte”.
Ciolacu s-a dus la Comandamentul de inundații: Rămânem în alertă
„Paza bună trece primejdia rea! Asta înseamnă să acționezi profesionist, să iei – preventiv – toate măsurile necesare pentru protejarea vieților omenești și a bunurilor materiale. O situație specială a fost la Galați, unde din cauza inundațiilor recente a fost necesară evacuarea preventivă a peste 5.900 de persoane. Toți oamenii trebuie să se întoarcă acum, în siguranță, la casele lor. Rămânem în alertă și în următoarele ore, astfel încât să ne asigurăm că nu vor exista niciun fel de probleme”, a transmis Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.
IGSU: 6.014 persoane evacuate/116 localităţi şi Capitala, afectate de ploi
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis tot luni că, urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 116 localități din 29 județe (AR, AG, BC, BT, BR, BV, BZ, CL, CJ, CT, CV, DB, GL, GR, HD, IL, IS, IF, NT, OT, PH, SJ, SB, SV, TM, TL, VL, VS, VN) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 case, 16 curți, 6 beciuri, 4 subsoluri de bloc, 1 instituție publică, 1 depozit operator economic și 12 străzi, cât și pentru degajarea a 79 copaci și 5 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil, fiind avariate 14 autovehicule și 2 imobile.
Au fost evacuate preventiv 6.014 persoane din 28 de localități din județele Argeș, Brașov, Galați și Vaslui. Majoritatea provin din județul Galați, unde 5.937 de persoane au fost relocate. De asemenea, în județul Vaslui au fost evacuate 60 de persoane, în Brașov (localitatea Budila) 6 persoane, în Argeș (localitatea Lerești) 11 persoane, iar alte 684 de persoane au refuzat evacuarea.
În acest interval, o situație deosebită a avut loc în județul Covasna, unde pompierii militari au intervenit în localitatea Ghidfălău pentru salvarea a 11 persoane (8 adulți și 3 minori) care au rămas blocate cu autoturismele pe un drum forestier.
Totodată, circulația maritimă și fluvială este suspendată, iar manevrele în toate porturile din județul Constanța și la Bara Sulina, în județul Tulcea, sunt oprite din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, inclusiv a vântului puternic.
La acest moment, situația la nivel național este sub control și nu sunt raportate situații deosebite.
Comentează pe FACEBOOK