sâmbătă 20 iulie 2024

Ciolacu: Vreau să trăiesc într-o Românie liberă. Contracandidaţii să nu moară subit prin puşcării sau otrăviţi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Alegerile europarlamentare din 9 iunie sunt foarte importante în întreaga Europă, spune premierul Marcel Ciolacu, marți, în cadrul evenimentului ”Living better with Europe”. Ciolacu a declarat că el vrea să trăiască într-o Românie liberă, într-o Europă liberă, şi nu vrea ca contracandidaţii să moară subit prin puşcării sau otrăviţi, aşa cum nu vrea ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse. 

„Eu vreau să trăiesc într-o România liberă, într-o Europă liberă, eu nu vreau ca contracandidaţii noştri să moară subit prin puşcării sau otrăviţi, eu nu vreau ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse, de aceea alegerile de pe 9 iunie, în întreaga Europă, sunt foarte importante.

Comunicarea dintre familiile europene importante, care apără democraţia, este un lucru foarte important. Cred în valorile social-democrate şi încerc cu echipa guvernamentală să le punem în aplicare la nivelul României, încerc cu echipa de europarlamentari să le impunem, mai ales în ceea ce priveşte specificul României”, a transmis Ciolacu, la evenimentul organizat la Palatul Parlamentului.

El a precizat că este ferm convins că viitorul Parlament European, viitoarea Comisie Europeană, viitorul Consiliu European vor avea priorităţi adaptate noilor cerinţe din statele pe care le reprezentăm.

Ciolacu a adăugat că nevoile de trai și nevoia de securitate sunt acum prioritare și speră că va exista un dialog între toate grupurile din Parlamentul European după alegerile europarlamentare care se termină pe 9 iunie.

”Nu cred că în Europa în acest moment vreun partid va putea singur să facă 50%. Cred că dialogul va fi esenţial după data de 9 iunie la nivel european”, a precizat premierul.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro