Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare

Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând cu data de 12 iunie, a anunțat premierul Florin Cîțu. În același context, Cîțu a anunțat și noi măsuri de relaxare.

”Se redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova la Rădăuți-Prut, județul Botoșani. Se permite, în data de 28 iunie 2021, participarea la evenimentul sportiv organizat în cadrul optimilor Campionatului European de fotbal UEFA 2020 cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

Al treilea lucru important, permiterea organizării și desfășurării în aer liber a evenimentelor, întrunirilor în cadrul campaniei electorale parțiale din data de 27 iunie, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane. Extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private, nunți și botezuri, la maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană”, a mai spus Florin Cîțu.

Numărul de persoane care pot participa la evenimente private, precum nunți, botezuri etc. a fost mărit la maxim 200 de persoane în interior și cu asigurarea unui spațiu de 2 mp pentru fiecare participant, dacă persoanele au fost vaccinate, sunt testate sau au trecut prin infecția cu coronavirus. 

La evenimentele care au loc în exterior nu există o limită a participanților, dacă aceștia sunt vaccinați anti-COVID-19 sau au trecut prin boală. 

Dacă participanții nu sunt nici vaccinați, nici testați pentru infecția cu coronavirus, limitele rămân aceleași ca până acum: 50 de persoane în interior și 70 în exterior.

Comentează pe FACEBOOK