duminică 14 august 2022
spot_img

Cîțu anunță facilități pentru persoanele vaccinate

Must read

spot_img

Florin Cîțu a anunțat, marți, că am putea vorbi de o serie de facilități pentru persoanele vaccinate anti-Covid. Premierul spune că, dacă atingem ținta 5 milioane de români vaccinați până la 1 iunie, ”vom putea să deschidem mai mult lucrurile”.

Totodată, Cîțu a vorbit și despre renunțarea la mască pe litoral și la munte.

„Numerele scad în fiecare zi. Nu mai e niciun județ cu peste 3 la mie. Deci ce am făcut până acum am făcut bine. Asta mai însemană că… Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv. A  crescut numărul de persoane vaccinate.

Ne interesează să avem 5 milioane de persoane vaccinate. Vom putea să redeschidem mai mult lucrurile.

În primul rând, sunt câteva lucruri pe care cu toți le așteptăm pentru sezonul estival: fără mască pe plajă sau la munte în drumeție. Putem vorbi și de facilități pentru persoanele vaccinate: restaurante la interior care pot ajunge la capacitate 100% cu persoane vaccinate. Sau hoteluri pe litoral. Putem vorbi și de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vacciante. Vom avea evenimente pilot în București și Cluj”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Întrebat când se va renunța totuși la masca de protecție, acesta a spus că „ar aștepta data de 1 august”.

„Deocamdată nu, aș aștepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cu evoluează lucrurile. Eu aș aștepta 1 august. În Israel s-a renunțat după ce s-a ajuns la 60% aproape, deci acolo e nivelul la care a putea discuta despre așa ceva”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro