duminică 3 martie 2024

Cîţu atenționează guvernul: Eșecul e garantat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Florin Cîțu atenționează guvernul cu privire la o nouă recesiune economică. Liderul PNL spune că, dacă vor fi luaţi bani de la investiţii şi vor fi alocaţi către domeniul social, sau dacă vor fi tăiate anumite taxe, ”eşecul este garantat”.

”Există riscul ca, dacă nu vom acţiona rapid asupra deficitului şi să-l reducem mai mult decât este astăzi, la 5,84, să intrăm într-o spirală în care vor creşte preţurile. (…)

Dacă nimeni nu face nimic şi vom păstra mesaje populiste, riscul este ca în cursul acestui an economia să se gripeze mai mult decât ne aşteptam. Deja pornim anul acesta cu o creştere economică sub cea de anul trecut. 

Trebuie să fie un efort din partea Guvernului, cu măsuri care să lucreze la această dinamică”, a declarat Cîţu, la Digi24.

Întrebat dacă ar putea apărea o nouă recesiune economică, Florin Cîţu nu a exclus acest lucru. 

”Depinde de şocuri. Dacă inflaţia accelerează rapid şi dobânzile cresc rapid, da, se poate acest lucru. Dar eu sper să avem înţelepciunea să nu mergem în acea direcţie, să ne uităm că ok, deja am cheltuit banii de la buget pentru compensarea facturilor, alţii nu mai sunt şi dacă cumva există riscul – şi sper să nu se întâmple acest lucru – să luăm bani de la  investiţii, să îi punem la cheltuieli sociale sau în altă parte, atunci eşecul este garantat (…) Dacă ne propunem să venim cu propuneri de tăieri de taxe, greşit total în acest moment”, a declarat liderul PNL. 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro