luni 25 septembrie 2023

Cîțu, despre taxa de solidaritate: PSD nu își schimbă năravul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Florin Cîțu a declarat, amrți că taxa de solidaritate a fost introdusă de Dragnea în programul de guvernare și este „reîncălzită ciorba” de Marcel Ciolacu.

„Taxa de solidaritate a fost propusă din primul moment în care s-a format Coaliția în decembrie și eu nu am fost de acord cu ea de atunci. Argumentele mele sunt foarte simple: nu poți să penalizezi companii care au avut succes doar pentru că au avut succes. Nu face sens această taxă. Dacă ne uităm la companiile romînești, veți vedea că sunt și companii românești de stat care au cifră de afaceri peste 100 de milioane de euro și sunt în faliment unele dintre ele sau în situație financiară dificilă. Ar fi o nebunie să le taxăm. Atunci când va fi adusă discuția în PNL, în BEX, voi pune pe masă toate argumentele prin care se arată că nu se susține o astfel de taxă în România nici acum, nici în viitor”, a explicat Florin Cîțu, transmite Europa Fm.

„Introducerea de noi taxe nu există în programul de guvernare. Însemna o depășire a mandatului și a atribuțiilor pe care le are această coaliție de la PNL”, a spus Cîțu.

Potrivit liberalului, taxa pe solidaritate a fost ideea lui Liviu Dragnea, iar el nu a fost de acord cu ea din primul moment. Acum, aflat la guvernare, Marcel Cioalcu „reîncălzește ciorba”.

„Taxa de solidaritate a fost introdusă de Liviu Dragnea în programul de guvernare și este reîncălzită ciorba de Marcel Ciolacu. Deci PSD-ul își schimbă părul, dar năravul ba. Este aceeași politică de introducere de taxe, deci nu este nimic nou acolo. PSD merge pe aceeași direcție. Rolul PNL este de a veni cu politici liberale care să-i ajute pe toți românii”, a mai spus Florin Cîțu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro