luni 17 iunie 2024

Iohannis, prima reacție pe legile securității naționale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că a fost o eroare majoră faptul că ”cineva, și știm cine” a considerat că e bine să dea ”pe surse” proiectele de legi ale securității naționale. Drafturile au fost dezvăluite în exclusivitate de G4Media.ro. Liderul de la Cotroceni dă asigurări că nu-și dorește nimeni o restaurație a vechii Securități.

„Noi avem anumite legi pe domeniul securității naționale, care au fost făcute la începutul anilor 90. Democrația a fost nouă, însă în timp știm că lucrurile trebuie adaptate. Pentru asta a fost întocmit un proiect. Acum ne aflăm în faza în care avem primul draft. Nu e destinat publicului larg. Urmează să fie analizat. Cineva, știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare! E un prim draft. Vor intra în CSAT și o să fie dezbătute.

Nu-și dorește nimeni o restaurație a vechii Securități sau o încălcare a drepturilor cetățenești. Sunt speculații eraonate, eronată fiind și scurgerea acestor prime forme către media.

Personal mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă adaptată timpurilor noastre să fie îndreptat.

E un demers natural și îmi doresc să avem o legislație modernă, care răspunde întrebărilor din societate”, a precizat Iohannis.

Amintim că modificările gândite la legile siguranței naționale oferă puteri sporite serviciilor de informații, creează o superimunitate pentru lucrătorii din domeniu și instituie obligații de colaborare, la cerere, pentru cetățeni și firme.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro