sâmbătă 13 aprilie 2024

Cîțu: Nu voi plafona prețurile la energie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Florin Cîțu a spus, marți, că nu va plafona prețurile la energie, dar că trebuie definitivată rapid soluția pe termen scurt pentru compensarea facturilor pentru iarnă. Afirmația șefului guvernului vine după ce o ședință cu reprezentanți ai instituțiilor din sector, ai Consiliul Concurenței și ai ANPC, precum și cu miniștrii Energiei și Muncii, Virgil Popescu și Raluca Turcan.

Întrevederea de la Palatul Victoria a vizat situația de pe piața energiei, context în care premierul a mai precizat că va lua cele „mai dure măsuri dacă descoperim că o parte din creșterea facturilor se datorează ineficienței companiilor de stat”.

„Știu foarte bine că există o îngrijorare în spațiul public, care se accentuează, în ceea ce privește prețurile la energie. Trebuie să găsim soluția împreună. Vă spun din capul locului că nu voi veni pentru a plafona prețurile, asta ca să fie foarte clar. La ultima noastră întâlnire am înțeles problema majoră cu care ne confruntăm acum, o creștere a prețurilor peste tot în Uniunea Europeană. (…)

Nu vreau să descoperim că o parte din creșterea facturii la consumatorul final, și de asta am și chemat ANPC, se datorează din transferul unor ineficiențe ale companiilor de stat către consumatorul final. Dacă așa ceva se întâmplă și găsim așa ceva, vom lua cele mai dure măsuri”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că ANRE şi ANPC vor începe controale la furnizorii de gaze, după ce mai mulţi consumatori au reclamat modificarea preţurilor şi facturi exorbitante. Ministrul afirmă că furnizorii care au anunţat un preţ fix pentru un an de zile şi îl modifică intră sub incidenţa a două legi şi vor fi amendaţi, în unele cazuri amenzile fiind ”fabuloase”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro