joi 23 martie 2023
spot_img

Parisul limitează viteza maximă la 30 km/h în oraș

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Viteza maximă admisă în capitala Franţei este, începând din 30 august, de 30 de km/h. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat că scopul este să reducă traficul rutier și să încurajeze utilizarea bicicletelor și a transportului în comun.

Vor exista şi excepţii de la acest maxim de viteză – spre exemplu, pe Champs Elysées se va putea circula în continuare cu 50 de km/h ori pe șoseaua ce înconjoară Parisul, perifericul, va fi menținută viteza actuală de 70 de km/h, potrivit RFI.

Pentru cei care nu vor respecta noua decizie a primăriei, amenda este de 135 de euro și 2 puncte pe permisul de conducere.

Primăria mai susţine că riscul de deces este de 9 ori mai mic în cazul unei viteze de 30 de km/h decât la 50 de km/h.

Odată cu reducerea vitezei, primăria speră şi la reducerea zgomotului. 3,9 milioane de francezi au probleme de somn din cauza poluării fonice iar peste 700.000 sunt depresivi din acelaşi motiv.

Tot primăriţa Anne Hidalgo a promovat ideea taxării parcării pentru scutere şi motoare. În prezent, parcarea acestora este gratuită. Din 2022 situația se va schimba iar motocicliștii vor trebui să achite abonamente pentru a-și parca motoarele în Paris. Un abonament general va costa 160 de euro pe lună. Ca o comparație, un abonament lunar pentru transportul în comun costă 75 de euro. 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro