sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Cîțu nu vrea să discute despre ancheta DNA pe vaccinuri antiCOVID19

CITEȘTE ȘI:

spot_img
Florin Cîţu a declarat că nu are informaţii cu privire la o anchetă a DNA care să îl vizeze. Fostul prim-ministru şi fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal spune că nu are nicio legătură cu achiziţiile de vaccinuri anti-COVID. Serul folosit în perioada pandemiei a fost negociat la nivel european. 
Cîțu  este de păerere că cei care au lăsat goale în 2020 rezervele privind stocurile de medicamente şi materiale sanitare trebuie să dea explicaţii, scrie News.ro.

„Nu am aceste informaţii (referitoare la o eventuală anchetă a DNA care îl priveşte, vizând achiziţia de vaccinuri anti-COVID – n.r.). DNA, bineînţeles, trebuie să-şi facă treaba şi daca ceva a fost, undeva, ilegal, trebuie să-şi facă treaba. Despre vaccinuri, despre acele contracte am vorbit, pot să mai vorbesc, ele au fost, cum toată lumea ştie, negociate şi prezentate în Consiliul European unde sunt toţi preşedinţii de stat, premierii, înainte să fie făcute. Eu cred că, dacă discutăm în public, trebuie să discutăm puţin în contextul de atunci când, nu exista acest vaccin, că aceste contracte s-au făcut când nu era acest vaccin şi, după aceea, cum au evoluat lucrurile. Dar, repet, instituţiile statului să-şi facă treaba”, a spus Cîţu în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv.

Fostul prim-ministru a mai amintit că România a ajuns să distrugă cantităţi foarte mari de vaccinuri anti-COVID nefolosite. Potrivit acestuia, actualul ministru al Sănătăţii ar fi putut renegocia contractul în momentul în care a preluat portofoliul ministerial.

Cîţu a mai declarat că la momentul negocierii pentru vaccinuri, nu se ştia cât va dura pandemia și câte doze de rapel erau necesare.

„Eu aş putea să mă uit, de exemplu, în acea perioadă, la un lucru mult mai grav: atunci când a început pandemia, rezervele statului lăsate de PSD erau goale. (…) Poate ar trebui să analizăm cum, unde, cine era responsabil pentru rezervele statului să fie lăsate goale, când rolul acestor rezerve de stat este acela de a ajuta tocmai în momente din acestea neprevăzute”.

Cîțu a fost întrebat dacă are să-şi reproşeze legat de vaccinare. Fostul premier recunoaște că sunt unele lucruri pe care le-ar fi putut face mai bine, dar  subliniază că s-a opus „închiderii României”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro