sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Ministerul de Interne a achiziționat 600 de BMW-uri de la prietenul lui Iohannis

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Instituția condusă de Laura Kovesi și Direcția Națională Anticorupție a luat atitudine. În acest moment se desfășoară investigații privind contractul dintre Poliția Română și compania Automobile Bavaria, fondată de Michael Schmidt. Motivul: achiziționarea a 600 de mașini BMW. Potrivit Europa Liberă, care citează un răspuns al Poliției, mașinile încă nu au fost primite.

Poliția Română a oferit Parchetului European „toate documentele relevante” în legătură cu achiziția.

„Până în prezent, nu au fost recepționate autospeciale de tipul menționat de dumneavoastră, contractul dintre instituția noastră și SC Automobile Bavaria fiind în desfășurare, fără a fi înregistrate întârzieri”, este răspunsul IGPR.

Potrivit Europa Liberă, DNA a deschis dosarul penal în toamna anului trecut.

Parchetul European se află sub conducerea Laurei Kovesi. Instituția are competența de a investiga achizițiile finanțate de Uniunea Europeană cu o valoare de peste de peste 10 milioane de euro. BMW-urile achiziționate din fonduri europene, se ridică la suma de 20 de milioane de euro.

Scandalul a plecat de la USR. Aceștia a susținut în septembrie 2022 că 600 de mașini BMW, care au costat „numai 32.000 de euro fără TVA” per bucată, vor ajunge la Poliția Română „printr-o licitație aranjată, la firma prietenului președintelui”. 

Poliția Română a spus că va cumpăra „un minim de 300 și un maxim de 600 de autoturisme marca BMW” de la firma fondată de Michael Schmidt, „la un preț per unitate de numai 32.000 de euro, fără TVA”, pentru că prețul de catalog „este de peste 38.600 de euro, fără TVA”, argumentând că la licitație s-a prezentat un singur distribuitor.

Pe 24 septembrie 2022 președintele Iohannis spunea că „este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trasă într-o chestiune care poate fi verificată tehnic” și că „eu nu am nicio treabă cu această achiziţie”.

Compania Automobile Bavaria a transmis în octombrie 2022 că Michael Schmidt nu este implicat în activitatea comercială și nici în luarea deciziilor companiilor din România. Momentan „nu se pot face legături între viața personală” și „activitatea acestor companii”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro