duminică 10 decembrie 2023

Cîțu pasează problema creșterii prețurilor la BNR

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Prețurile au luat-o razna, oamenii se plâng tot mai des de scumpirile din ultima vreme, iar premierul Florin Cîțu aruncă responsabilitatea în curtea lui Mugur Isărescu. Șeful Guvernului a declarat, vineri,  că are încredere că ”Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei”.

„Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3%. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei”, a spus Cîțu.

Amintim că rata inflației a ajuns la 5,3%, cele mai mari creșteri fiind la energie.

Premierul a adăugat că vineri a venit și o veste bună, aceea că au crescut cu 10% în prima jumătate a anului:

”Investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro