vineri 21 iunie 2024

Ciucă atacă PSD: Să nu facem un joc politic pe o problemă foarte serioasă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, vineri, la Baia Mare, că nu trebuie să se facă un „joc politic” pe o problemă atât de serioasă cum este legea pensiilor, explicând că la nivelul Guvernului trebuie să se identifice sursele de finanţare pentru aplicarea acesteia.

„În toată această dezbatere, eu nu cred că trebuie să venim în faţa cetăţenilor şi să facem un joc politic pe o problemă foarte serioasă şi foarte mult aşteptată de români pentru că, în primul rând, este vorba despre responsabilitatea noastră pentru a asigura sustenabilitatea acestei noi legi a pensiilor”, a afirmat Ciucă.

Potrivit acestuia, este „absolut necesar” ca la nivelul Guvernului să se identifice sursele de finanţare.

„Ca atare, ţinând cont de impact, este absolut necesar ca la nivelul Guvernului să se identifice sursele de finanţare pentru ca, în anul 2024, pentru creşterea cu rata inflaţiei, să asigurăm o anvelopă de aproximativ 15 miliarde de lei, iar de la 1 septembrie, valoarea necesară este de aproximativ 10 miliarde. În total, în anul 2024, avem nevoie de 25 de miliarde, iar pentru anul 2025, din calculele efectuate la Ministerul Muncii, avem nevoie de 33 de miliarde. Toate aceste sume trebuie colectate la buget”, a arătat fostul premier.

În context, Nicolae Ciucă a subliniat importanţa măsurilor pentru combaterea evaziunii fiscale.

„Trebuie să spunem că avem o evaziune pe colectarea de TVA de aproximativ 30 de miliarde, dacă nu mai mult de 30 de miliarde de lei”, a mai declarat Ciucă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro