marți 6 iunie 2023

Ciucă: există suspiciuni privind blocarea ilegală a conturilor Blue Air

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Premierul Nicolae Ciucă a trimis corpul de control la Ministerul Mediului, condus de UDMR-istul Tanczos Barna, pentru a verifica modul în care Administraţia Fondului pentru Mediu a blocat conturile companiei Blue Air. Șeful Guvernului a declarat vineri că astfel vor fi identificate adevăratele cauze care au dus la blocarea conturilor companiei aeriene.

Întrebat dacă există suspiciunea că aceste conturi ale Blue Air să fi fost blocate fără drept legal, premierul a spus: „Există astfel de suspiciuni, motiv pentru care Corpul de control va identifica care au fost adevăratele cauze”.

„Aşa cum am spus şi exact cum am menţionat încă de la început, pe de o parte ne asigurăm că cetăţenii trebuie să beneficieze de sprijinul statului atunci când se găsesc în faţa unor astfel de situaţii, iar pe de altă parte, cei care au greşit trebuie să plătească pentru că ceea ce au făcut”, a adăugat premierul.

Potrivit unor surse politice citate de Digi24, ministrul Barna ar fi susținut în fața premierului că nu știa de fapt că AFM, agenția aflată în subordinea sa, a blocat conturile Blue Air.

Ministrul UDMR ar fi explicat că un funcționar a luat decizia „de capul lui”.

Pe 6 septembrie, Blue Air anunţa că suspendă zborurile, până pe 12 septembrie, din cauza blocării conturilor. Apoi a anunțat că „își propune să reia zborurile din 10 octombrie”, iar pasagerii păgubiți își vor recupera banii doar în anumite condiții.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro