luni 25 septembrie 2023

Ciucă le dă termen lui Cîmpeanu şi Bode privind WC-urile din curțile școlilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Noul an școlar începe luni, cu peste 3% din școli și grădinițe care nu au încă autorizație de la Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, în România, mii de copii merg încă la toaletele din fundul curții.

Premierul Nicolae Ciucă  le-a dat termen, marţi, miniştrilor Sorin Cîmpeanu şi Lucian Bode, până la sfârşitul acestui an, să vină cu planul privind rezolvarea  veșnicei probleme a toaletelor din curţile şcolilor.

”Din păcate avem încă şcoli în care suportul administrativ nu este cel pe care ni le-am asumat, sunt încă şcoli care au toaleta în curtea şcolii şi am înţeles că există o perspectivă şi un plan la nivelul Ministerului Educaţiei astfel încât până la finele anului 2024 să se finalizeze.

Eu cred că putem, aşa cum se rezolvă o serie întreagă de probleme, putem să ne focalizăm atenţia şi resursele astfel încât în următorii doi ani de zile să finalizăm odată această problemă. Nu cred că este nevoie de altceva decât de voinţă şi coordonare cu autorităţile locale”, a spus premierul Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, la rândul lui, că anul trecut două treimi din bugetul Ministerului Educaţiei alocat pentru conformarea toaletor din curţile şcolilor s-au întors la bugetul de stat, pentru că autorităţile locale nu au folosit această linie de finanţare.

Premierul a intervenit: ”Domnule ministru, domnule ministru Bode, vă rog să existe o coordonare între cele două ministere, astfel încât structurile coordonate de ministerul Educaţiei şi la nivelul dumneavoastră, prin instituţia prefectului şi autorităţile locale, comunale, poate şi orăşeneşti, unde nu există această facilitate rezolvată, până la sfârşitul anului vă rog să vă coordonaţi astfel încât să avem un plan concret pentru ca să rezolvăm această problemă.

Nu admit niciun fel de scuză!”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro