miercuri 6 decembrie 2023

Tomac: Germania și Franța nu vor să fie interzis accesul rușilor în UE

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Germania și Franța resping, printr-un demers comun, propunerea UE de a interzice acordarea de vize pentru cetățenii ruși, iar argumentele guvernelor de la Berlin și Paris nu sunt deloc convingătoare, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP.

În opinia sa, argumentele invocate de Paris și Berlin „nu sunt deloc convingătoare”.

„În timp ce în Rusia, marea majoritate a cetățenilor aprobă războiul declanșat de Putin, în Europa, statele membre s-au împărțit atunci când vine vorba de a bloca accesul cetățenilor ruși în Uniunea Europeană.
Statele Baltice și Finlanda, care au frontieră directă cu Rusia, deja au luat această decizie. La fel și Cehia, țara care deține președinția rotativă a UE. Acestea susțin că toate statele membre trebuie să se alinieze unei asemenea măsuri pentru pune o presiune în plus pe guvernul de la Moscova. România a ținut cont de apelul opoziției și va susține și ea un asemenea demers astăzi, la Praga.
Surpriza însă vine de la Berlin și Paris, care, într-un demers comun, resping propunerea UE de a interzice acordarea de vize pentru cetățenii ruși.
Argumentele celor două guverne nu sunt deloc convingătoare. Politica ultimilor 30 de ani de a ține Rusia aproape prin contracte comerciale s-a dovedit a fi una complet falimentară. Cetățenii europeni plătesc direct pentru această abordare eșuată.
Rusia a păcălit ani la rând guvernele europene vânzând gaz la prețuri preferențiale în funcție de înțelegerile bilaterale. Nu am avut o politică unitară de achiziție a gazului la nivel UE. Acum, prețul la energie și gaz a explodat tocmai pentru că teroristul de la Kremlin își permite să șantajeze Uniunea Europeană„, a scris Tomac pe Facebook.
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro