duminică 14 iulie 2024

Ciucă: Măsura plafonării plăţilor cash trebuie să fie revizuită cât mai curând

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat, luni, că măsura plafonării plăţilor cash trebuie să fie revizuită cât mai curând. Tot astăzi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se întâlneşte cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor.

Liderul PNL  a transmis către bănci că în România rata de intermediere este de 25 % iar raportul între între depozite şi împrumuturile pentru investiţii este de 70%.

”Ca atare, în momentul de faţă băncile trebuie să vină şi să sprijine economia românească, să finanţeze, să capitalizeze sectorul de business din România pentru a putea să asigurăm dinamica şi ritmul de dezvoltare la nivelul mediului de afaceri. În aceste condiţii, în care această măsură de plafonare a plăţilor cash cu care, încă o dată, nu am fost de acord de la început, a fost o măsură luată în coaliţie, explicându-se la vremea respectivă care sunt intenţiile pentru care se adoptă o astfel de măsură, eu am discutat cu ministrul de finanţe, am stabilit şi în Biroul Politic National că această măsură trebuie să fie revizuită”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

El a precizat că ”revizuirea ei trebuie să se producă cât mai curând posibil, pentru că nu avem o reţea de bancomate echitabil şi distribuite aşa cum ar fi necesar”. 
”Ştim foarte bine că pentru oamenii de afaceri timpul este o resursă preţioasă. Pentru noi, ca cetăţeni, timpul este o resursă preţioasă”, a mai arătat el.
Liderul PNL a precizat că decizia în coaliţie nu a fost luată unilateral. 
”A fost o decizie pe care am discutat-o şi cu toţii am înţeles la vremea respectivă că este o decizie asumată, care practic contribuie la reducerea evaziunii fiscale. Ori, nu cred că cetăţeanul de rând este cel care contribuie la această evaziune”, a subliniat el. 
”Ca atare, trebuie să vedem care este forma cea mai..ori să revină la zece mii de lei şi asta înseamnă că se foloseşte prevederea de dinainte, ori să vină după această consultare cu specialiştii, premierul a zis că discută cu sectorul bancar, discută cu celelalte instituţii şi la finalul acestor discuţii vom lua o decizie”, a completat Ciucă, întrebat dacă se va elimina cu totul sau se va veni cu alt plafon, că plafonul era oricum la 10.000 de lei.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro