luni 26 februarie 2024

Ciucă: Mesajul protestatarilor a fost auzit/Ce măsuri ia Guvernul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Parlamentul se va mobiliza pentru a permite intrarea în vigoare, „cât mai repede”, a soluţiilor Guvernului la problemele semnalate de agricultori şi de transportatori, scrie, luni, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, pe Facebook.

„Mesajul protestatarilor a fost auzit şi înţeles. Vom lucra împreună cu aceştia şi în continuare pentru a găsi cele mai bune metode de sprijin în două domenii cheie pentru economia României. Am convocat Biroul Permanent al Senatului în această dimineaţă, pentru deschiderea unei sesiuni parlamentare extraordinare. Forul legislativ se va mobiliza astfel pentru a permite intrarea în vigoare, cât mai repede, a soluţiilor Guvernului la problemele semnalate de agricultori şi de transportatori. Protestele sunt justificate, iar rezolvarea nemulţumirilor oamenilor poate să vină numai prin dialog”, afirmă Ciucă.

El mai precizează că europarlamentarii PNL Dan Motreanu şi Daniel Buda au avansat, la nivelul Parlamentului European, un set de măsuri prin care fermierii români să primească mai multe compensaţii pentru pierderile cauzate de secetă, inundaţii sau de implicaţiile războiului din Ucraina.

Ciucă subliniază, totodată, că miniştrii liberali sunt implicaţi „întru totul” în soluţionarea revendicărilor şi acordă tot sprijinul în acest sens Ministerului Agriculturii şi Ministerului Transporturilor.

„Pe partea executivă, miniştrii liberali sunt implicaţi întru totul în soluţionarea revendicărilor şi acordă tot sprijinul în acest sens Ministerului Agriculturii şi Ministerului Transporturilor. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că se va iniţia programul „Rabla pentru tractoare şi maşini agricole”, finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu. Astfel, fermierii vor putea primi un ajutor de 30.000 euro pentru înnoirea utilajelor”, punctează Ciucă.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro