luni 22 aprilie 2024

Ciucă: România trebuie să reuşească o adevărată ofensivă verde

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Șeful Senatului și președintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, a subliniat în cadrul unui eveniment, la Palatul Cotroceni, că PNNR este instrumentul prin care România poate reuși o adevărată ofensivă verde.  

„Suntem într-un moment în care trebuie să cerem mai mult de la noi înşine şi de la români în ceea ce priveşte mediul înconjurător. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este instrumentul prin care România trebuie să reuşească o adevărată ofensivă verde. Extinderea transportului nepoluant, eficientizarea energetică pe scară largă, implementarea cât mai bună a sistemului garanţie-returnare, investiţii importante în generarea energiei verzi. În acelaşi timp, PNRR ne oferă şansa de a realiza cel mai mare program naţional de împădurire din România, cu o ţintă de 27.000 de hectare împădurite. Contăm şi pe ONG-urile de mediu, pentru ca aceste obiective ale României să fie îndeplinite”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit adevarul.ro.

„Ţara noastră a ieşit din comunism cu probleme grave de mediu înconjurător, cu unele industrii extrem de poluante şi cu mecanisme foarte slabe de protecţia mediului. La aceste lucruri s-a adăugat haosul primilor ani post-revoluţionari, care au vulnerabilizat şi mai mult mediul înconjurător. Cu această situaţie s-au luptat organizaţiile de mediu ale societăţii civile, care în anii de început au făcut faţă de multe ori singure unor realităţi de mediu foarte dure, în condiţiile unei implicări reduse a instituţiilor publice şi absenţei conştientizării pe scară largă a chestiunilor de mediu”, a mai arătat Nicolae Ciucă.

Șeful Senatului a mai arătat că „organizaţiile de mediu au avut un rol esenţial în stabilirea unor politici publice mai eficiente pentru mediul înconjurător”, subliniind că în cazul pădurilor româneşti este ilustrată foarte bine munca esenţială a ONG-urilor pentru mediu. 

„Reţeaua de arii protejate din România a crescut de la circa 6% din suprafaţa ţării, înainte de aderarea la UE, la 23% în prezent. 5,5 milioane de hectare de arii protejate înseamnă că România europeană demonstrează un interes autentic faţă de mediu”, a mai spus șeful Senatului. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro