vineri 14 iunie 2024

Ciucă vrea la prezidențiale: Perspectiva PNL e de a avea candidat propriu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, vrea la prezidențiale. Liderul liberal a declarat, miercuri, perspectiva PNL-iștilor este să aibă propriul candidat la aceste alegeri, informează Agerpres. Totodată, el a menționat că partidul susţine menţinerea datelor pentru alegerile prezidenţiale decise în coaliţie, respectiv 15 septembrie primul tur şi 29 septembrie cel de al doilea.

 

Ciucă, cu gândul la Palatul Cotroceni

„În acest moment abordarea este una care va avea la bază alegerile din 9 iunie. Perspectiva, din punctul nostru de vedere, este aceea de a avea fiecare partid propriul candidat. Se lucrează la profilul liderului Partidului Naţional Liberal, toate acele panouri au fost concepute pentru a susţine candidaţii noştri la alegerile europarlamentare şi venim cu argumentele pe care noi le-am folosit de fiecare dată în sensul realizărilor pe care Partidul Naţional Liberal le-a reuşit din momentul în care am preluat guvernarea.”, a afirmat Ciucă, înainte de a participa la conferinţa ‘Europa în fiecare localitate’.

El a spus că PNL susţine menţinerea acestor date stabilite în coaliţie.

„Discuţia în coaliţie şi decizia a fost ca alegerile prezidenţiale să fie pe 15 septembrie primul tur, 29 septembrie cel de al doilea. Nu am avut niciun fel de analize sau dezbatere în acest sens, motiv pentru care Partidul Naţional Liberal susţine menţinerea acestei date pentru alegerile prezidenţiale”, a precizat Nicolae Ciucă, întrebat pe această temă.

Întrebat dacă totuşi s-ar schimba această dată, având în vedere posibilitatea negocierii pentru preşedintele Iohannis a unei poziţii la nivel european, președintele PNL a spus: „Nu cred că trebuie să ne raportăm la ceea ce va face domnul preşedinte Iohannis, nu este nicio legătură între ceea ce urmează să facă domnia sa şi ceea ce se întâmplă în procesul electoral”.

 

Rareș Bogdan: Candidatul se numeşte Nicolae Ciucă

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat că Nicolae Ciucă este candidatul partidului la preşedinţie, dar nu exclude nici scenariul candidaturii comune cu PSD.

„Candidatul se numeşte Nicolae Ciucă, generalul Nicolae Ciucă, iar dacă vă uitaţi la contextul internaţional, vă uitaţi la întâlnirea de ieri a preşedintelui Klaus Iohannis, care a fost una plină de semnificaţii, cred că este cât se poate de clar că are prima şansă preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, care este şi obligat prin statutul partidului să candideze. La noi este simplu: preşedintele partidului candidează la preşedinţia României, că vrea, că nu vrea, este obligat”, a spus Rareş Bogdan.

El a adăugat că scenariul candidaturii comune se va discuta după 10 iunie.

„Nu excludem în niciun caz niciun fel de scenariu legat de candidatură. Adică nu excludem scenariul candidatului comun, dar asta vom discuta după data de 10, când vom vedea cum vor primi românii candidaţii noştri la europarlamentare, la locale”, a spus Rareş Bogdan.

CITITI SI – Ciucă: Cum vrem să arate România peste 10-20 de ani?

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro