sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Clișeele propagandei putiniste, în legea bugetului

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Ministerul Finanțelor a publicat marți, 6 decembrie, documente legate de proiectul de buget pentru 2023 în care a folosit terminologia impusă de la Kremlin cu referire la invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie 2022. Concret, în document a fost folosită pentru invazia Rusiei din Ucraina o sintagmă din propaganda lui Putin: ”operațiune specială”.

Jurnalista TVR Alina Grigore a descoperit această sintagmă folosită într-un act oficial al statului român și a postat un mesaj pe Facebook, potrivit Digi24.

„În Raportul privind situația macroeconomică este menționată invazia rusă din Ucraina sub forma unui „conflict ucrainean”, deși acolo e război în toată regula, declanșat de Rusia. Dar, mult mai grav, în documentul oficial se vorbește de contextul „operațiunii speciale din Ucraina”! Fiind folosită fix teza lui Putin care refuză să definească altfel războiul barbar declanșat de armata rusă în Ucraina. Cine își dă demisia?”, a notat Alina Grigore.

În raport s-a notat, printre altele, despre necesitatea sprijinirii unor grupuri defavorizate „afectate de suita crizelor actuale, a creșterii inflației și în contextul operațiunii speciale din Ucraina”.

Reacția a venit imediat, Ministerului Finanțelor precizând că a fost vorba despre o „eroare de exprimare nevoită”, care a fost ulterior corectată.

 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro