marți 6 iunie 2023

Clotilde Armand, acuzată de incompatibilitate

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

ANI o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul pentru că a semnat 5 dispoziţii care au generat venituri suplimentare pentru sine.

Potrivit unui comunicat transmis luni de ANI, Clotilde Armand se află în comflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 Lei diupă ce s-a numit pe sine manager al unui proiect finanţat din fonduri europene, din acest statut decurgând şi acuzaţia de incopatibilitate, întrucât a exercitat simultan şi funcţia de primar. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul ICCJ, pentru că, în perioada februarie – august 2022, Clotilde Armand a semnat un număr de 5  dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Totodată, a fost sesizată şi Instituţia Prefectului cu privire la legalitatea actelor administrative semmnate de Clotilde Armand în acest caz.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a spus despre Clotilde Armand, acuzată de ANI de incompatibilitate, va rămâne în funcția de primar al Sectorului 1 până la o decizie judecătorească definitivă, transmite G4Media.ro.

Prezentăm argumentele Agenţiei Naţionale de Integritate:

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea atribuţiilor de primar, ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie‟ finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele 5 dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare, cu până la 30%.

INCOMPATIBILITATE

Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziţiei privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcţia de primar al Sectorului 1, Bucureşti şi funcţia remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

SESIZARE PARCHET

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5  dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

SESIZAREA INSTITUŢIEI PREFECTULUI MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităţilor administraţiei publice, respectiv a dispoziţiei de numire în funcţia de manager de proiect şi a celor 4 dispoziţii prin care au fost suplimentate veniturile, atribuţii conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reţinute aspecte şi indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese în materie administrativă şi a legislaţiei în materie penală.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro