duminică 14 iulie 2024

CNSAS: Mugur Isărescu a colaborat cu securitatea

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este considerat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității colaborator al fostei Securități dinainte de 1989.

Potrivit ziare.com, colegiul instituției a aprobat, săptămâna trecută, nota prin care îi este consemnată această calitate, urmând să fie sesizată Curtea de Apel pentru confirmarea sau infirmarea verdictului, conform procedurii.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii, pentru urmatoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedinte, vicepresedinte de banca si membrii consiliului de administratie din sectorul bancar) – 1 persoana”, se arata in comunicatul dat de institutie dupa sedinta de martea trecuta a Colegiului.

Mai multe surse din institutie au confirmat, pentru Ziare.com, ca acest punct trei al comunicatului de presa se refera la guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro