Resurse naturale: acționăm responsabil, în echilibru cu natura

ACTIONAM RESPONSABIL, IN ECHILIBRU CU NATURA!
.
Mediul inconjurator reprezinta un element esenal al existentei umane si este rezultatul interferentelor unor elemente naturale – sol, aer, apa, clima, biosfera – cu elemente create prin acvitatea umana.
Distrugerea mediului inconjurator reprezinta pracc distrugerea celei mai mari bogai pe care o are omenirea : natura inconjuratoare.
Nimic nu e nelimitat.
Consumăm în !ecare zi resursele naturii, mai mult decat avem nevoie, fara sa ne gandim la ziua de maine. Sau la generaile care ne vor urma. Cum va arata Planeta peste o decada sau doua depinde doar de noi.
Resurse naturale, tema acestei saptamani, se refera la faptul ca resursele naturale fac parte integranta din natura pe care trebuie sa o respectam, sa o folosim responsabil si sa invatam si copii aceste principii.
Mediul inconjurator ne asigura condiile necesare viei insa depinde de noi daca vrem sa folosim aceste elemente esenale cat mai ul, sau daca vrem sa ocolim acest aspect al viei noastre. Convingerea ca
aceasta problema este doar a specialislor si a forurilor internaonale este tot atat de eronata pe cat este si de grava.
Ocrorea planetei este o problema mondiala si tocmai de aceea !ecare om trebuie sa isi assume aceasta responsabilitate.
Proiect iniat de Primaria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1.
Comentează pe FACEBOOK