vineri 14 iunie 2024

Compania KNDS nu va mai putea livra arme catre Ucraina

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit directorului Ralf Ketzel de la KNDS, o companie germană de armament, aceasta nu va mai putea furniza arme Ucrainei în viitorul apropiat.

KNDS, cunoscută anterior ca Krauss-Maffei Wegmann (KMW), este un producător important de tancuri, inclusiv cele din seria Leopard 2. Acestea vor fi livrate Ucrainei începând din 2023.

Ketzel a declarat pentru web.de că „sunt epuizate resursele pentru a livra rapid”.

„Dacă doi ani în urmă am fi luat o decizie strategică și prevăzut că va avea loc un război prelungit, acum am fi putut să furnizăm noi materiale”, a explicat Ketzel, făcând referire la invazia rusă din Ucraina din februarie 2022.

In acel moment, nu exista nicio posibilitate de a specula asupra duratei razboiului, a spus el.

Ketzel a menționat că mai multe țări din NATO au nevoie de echipamente militare, în special pentru a înlocui stocurile pe care le-au furnizat Ucrainei.

KNSD
armament KNSD

El a notat că aceasta este în defavoarea soldaților ucraineni, care nu au acces la echipamente superioare în prezent.

Deşi KNDS produce echipamente direct pentru Ucraina, Ketzel sugerează că alte ţări ar putea ajuta Kievul mai rapid prin livrarea mai rapidă a tancurilor pe care le-au comandat. Astfel, Ucraina ar putea primi sprijin mai eficient și într-un timp mai scurt.

Potrivit oficialului german, este dificil de anticipat amploarea daunelor suferite de tancurile furnizate către Kiev şi utilizate în timpul războiului.

Conform lui Ketzel, găsirea pieselor de schimb pentru armamentul greu este o provocare.

Directorul KNDS a menționat că nu se cunoaște cu exactitate cât de mare este problema reparațiilor pe teren, dar se estimează că între 80% și 90% dintre ele sunt efectuate de alte persoane înainte ca echipa să intervină.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro