vineri 14 iunie 2024

China ar putea media discuții Rusia-Ucraina

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov sugerează că, China ar putea să organizeze o conferință de pace cu participarea Rusiei și Ucrainei. Această veste vine în contextul tensiunilor actuale dintre cele două țări vecine.

Potrivit declarațiilor lui Lavrov, această acțiune ar reprezenta o continuare a eforturilor Beijingului de a rezolva criza din Ucraina.

În lumina conflictului curent dintre China şi alte ţări, este important să ne concentrăm asupra cauzelor profunde care l-au generat. Este esenţial să protejăm interesele legale ale tuturor părţilor implicate, iar orice acord viitor trebuie să se bazeze pe principiul securităţii egale şi indivizibile. Aceasta a fost poziţia exprimată de Lavrov.

„Vreau să subliniez încă o dată că trebuie să ne axăm pe realităţile de la faţa locului, care reflectă dorinţele şi necesităţile oamenilor care trăiesc acolo”, a precizat el.

Rusia a repetat de mai multe ori cererea de discuţii cu condiţia ca Occidentul şi Kievul să recunoască câştigurile sale teritoriale în Ucraina. Aceste propuneri au fost respinse de către Kiev.

În cadrul unui interviu, Lavrov a criticat Statele Unite pentru sprijinul acordat Ucrainei și a afirmat că Washingtonul este „complice la crimele regimului de la Kiev”.

China
discutii intre sua si china

Rusia consideră furnizarea avioanelor F-16 către Ucraina de către țările occidentale, cu posibilitatea de a fi dotate cu arme nucleare, ca pe o „acțiune de semnal” din partea NATO în domeniul nuclear. Ministrul de externe rus a declarat: „Ei încearcă să ne transmită că Statele Unite și NATO nu se vor feri să provoace probleme în Ucraina”.

Sperăm că exercițiile currente ruso-belaruse privind folosirea de arme nucleare non-strategice îi vor îndemna pe oponenții noștri să fie mai realiști și să-și amintească de consecințele catastrofale ale escaladării nucleare. Aceste exerciții au loc în prezent și pot avea un impact puternic asupra opiniei publice despre folosirea armelor nucleare.

El a subliniat că Rusia ar putea reacționa în moduri imprevizibile dacă Statele Unite vor decide să dezvolte rachete cu rază scurtă și medie în Europa și Asia. Acest lucru ar putea duce la o creștere a tensiunilor și ar putea afecta politicile de descurajare nucleară.

Referitor la Orientul Mijlociu, Lavrov a afirmat că Statele Unite contribuie la amplificarea conflictelor în regiune.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro