vineri 14 iunie 2024

Reducerea finanţării pentru Ucraina sau criza bugetară?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit unui sondaj recent, 40% dintre cetăţenii germani au propus reducerea finanţării acordate Ucrainei în războiul său cu Rusia drept una dintre opţiunile pentru bugetul Germaniei. În sondajul publicat recent, participanții au fost întrebați „care sunt domeniile în care credeți că guvernul ar trebui să facă economii?” și li s-a oferit o listă cu 10 opțiuni pentru a-și exprima părerea.

Rezultatele sondajului

În cadrul sondajului, s-a constatat că 40% dintre cei intervievați au ales varianta care sugerează o reducere a ajutorului pentru Ucraina. Alte opțiuni considerate au fost reducerea ajutorului pentru dezvoltare (38%) și diminuarea ajutoarelor sociale (36%). Aceste rezultate indică faptul că există o preocupare semnificativă în rândul participanților despre nivelurile actuale ale ajutorului și posibilitatea de a le reduce.

reducerea finanțării
ajutor pentru ucraina

În cadrul unui sondaj realizat de Institutul INSA, doar 16% dintre participanți au fost de acord cu scăderea cheltuielilor pentru apărare ale Germaniei. Această cifră scade la 8% atunci când vine vorba de o posibilă reducere a facilităților fiscale pentru familii și la 6% pentru tăierea pensiilor. Mai mult, 10% dintre cei 1.005 respondenți au declarat că nu ar trebui să existe economii deloc în guvernul cancelarului Olaf Scholz.

Guvernul are în vedere adoptarea bugetului federale pentru anul 2025 în luna iulie. După o estimare recentă, veniturile bugetare sunt cu aproape 22 de miliarde de euro mai mici decât prognoza anterioră, aşa că executivul trebuie să găsească soluţii pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar. Ministrul de finanţe, Christian Lindner, din partea Partidului Liberal critică cheltuielile „excesive” din proiectul de buget şi anticipează o lipsă de flexibilitate financiară pentru guvern în viitorul imediat.

Sprijinul acordat Ucrainei

Potrivit Institutului Kiel, Germania se află pe locul doi în ceea ce privește finanțarea ajutorului militar acordat Ucrainei după invazia rusă, cu o contribuție de 17,7 miliarde de euro până în luna martie a acestui an. Cancelarul Scholz a încurajat statele aliate să își mărească sprijinul pentru Ucraina.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro