joi 28 septembrie 2023

Conpet scapă de sechestru. Frații Micula au încasat banii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Conpet Ploiești, operatorul sistemului național de transport al țițeiului și gazolinei, a scăpat de sechestrul pus pe 58% din capitalul companiei după ce conflictul dintre statul român și frații Micula a fost stins în decembrie prin plata sumei de 912,5 milioane de lei.

„În data de 16.01.2020, Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătorești Mazilu și Asociații a transmis Procesul Verbal de radiere sechestru prin care ne-a informat că s-a dispus radierea sechestrului instituit asupra unui număr de 5.083.372 de acțiuni, cu o valoare nominală de 3,3 lei/acțiune, pe care debitorul Statul Român le detine la CONPET S.A., cu sediul în Mun. Ploiețti, str. Anul 1848, nr. 1-3, jud. Prahova, CUI 1350020, nr. de ordine în Registrul Comertilui J29/6/1991, acțiuni administrate prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin reorganizarea Ministerului Economiei și prin comasarea cu Ministerul Energiei, conform O.U.G. nr. 68/2019”, arată Conpet într-un comunicat remis Bursei de Valori București.

Probleme au fost și la Romatsa. În data de 19 decembrie, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” că statul a plătit fraților Micula 900 de milioane de lei pentru a evita blocarea Romatsa.

”Le-am dat ce ne-a cerut instanța, în jur de 900 de milioane de lei. Eram obligați. Sunt 200 de milioane de euro. Dacă nu făceam acest lucru, Romatsa avea proces pe 24, pe care îl pierdeam sigur și se închidea tot spațiul aerian. Era o hotărâre judecătorească, trebuia să plătim, nu aveam ce să facem. (…) Din punctul nostru de vedere datoria este închisă”, a spus Florin Cîțu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro