sâmbătă 22 iunie 2024

Consilier la Mediu, mită de 1,3 milioane lei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Gheorghe Tuluc, fost consultant și apoi consilier superior la Serviciul Finanțări Investiții din Ministerul Mediului, a recunoscut trei fapte de luare de mită. Suma totală se ridică la aproape 1,3 milioane de lei, arată DNA.

Pentru aceste fapte, Tuluc a fost și trimis în judecată de procurorii anticorupție.

 În același dosar sunt cercetate alte două persoane, pentru complicitate la luare de mită, și acestea recunoscând faptele.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Dosarul are legătură cu realizarea  proiectelor „Acumulare nepermanentă Corbești, județul Bihor”, „Creșterea siguranței în exploatare a barajului și lacului de acumulare Dridu, județul Ialomița” și „Servicii pentru pregătirea și execuția designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregătire, instalare, activare și testare pentru 2 locații Sinaia și Săcele”. Iar faptele s-au petrecut în perioada 2011-2012.

Sumele de bani au fost primite pentru verificarea și promovarea documentațiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiții care erau finanțate din bugetul de stat sau credite externe, supervizarea calitativă și cantitativă a lucrărilor realizate și favorizarea societății unuia dintre oamenii de afaceri cu ocazia organizării unei licitații, în sensul că i-a pus la dispoziție caietul de sarcini anterior publicării anunțului de participare la licitație.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei trei inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției, au fost trimise la Tribunalul Neamț.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro