Consilier la Mediu, mită de 1,3 milioane lei

Consilier la Mediu, mită de 1,3 milioane lei

Gheorghe Tuluc, fost consultant și apoi consilier superior la Serviciul Finanțări Investiții din Ministerul Mediului, a recunoscut trei fapte de luare de mită. Suma totală se ridică la aproape 1,3 milioane de lei, arată DNA.

Pentru aceste fapte, Tuluc a fost și trimis în judecată de procurorii anticorupție.

 În același dosar sunt cercetate alte două persoane, pentru complicitate la luare de mită, și acestea recunoscând faptele.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Dosarul are legătură cu realizarea  proiectelor „Acumulare nepermanentă Corbești, județul Bihor”, „Creșterea siguranței în exploatare a barajului și lacului de acumulare Dridu, județul Ialomița” și „Servicii pentru pregătirea și execuția designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregătire, instalare, activare și testare pentru 2 locații Sinaia și Săcele”. Iar faptele s-au petrecut în perioada 2011-2012.

Sumele de bani au fost primite pentru verificarea și promovarea documentațiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiții care erau finanțate din bugetul de stat sau credite externe, supervizarea calitativă și cantitativă a lucrărilor realizate și favorizarea societății unuia dintre oamenii de afaceri cu ocazia organizării unei licitații, în sensul că i-a pus la dispoziție caietul de sarcini anterior publicării anunțului de participare la licitație.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei trei inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției, au fost trimise la Tribunalul Neamț.

 

Comentează pe FACEBOOK