duminică 21 aprilie 2024

Consilier PNL: La firma PMB câştigul mediu e 9.800 lei/lună

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liderul consilierilor generali PNL Stelian Bujduveanu afirmă că salariile în companiile Primăriei Generale sunt de trei ori mai mari decât salariul mediu.

 El spune că la Compania Municipală Publicitate şi Afişaj câştigul mediu este de 9.800 de lei/lună. Salarii mari sunt și la Compania Municipală Tehnologia Informaţiei – circa 7.900 de lei/lună.

Spre comparație, în Bucureşti salariul mediu e de circa 3.700 de lei, în timp ce salariul mediu în ţară e de aproximativ 3.176 de lei.

„Cele 23 de firme ale primăriei, între timp comasate, dar care şi-au păstrat numărul de angajaţi şi mai ales de directori, au în 2020 un buget estimat la peste 2,8 miliarde de lei (583 milioane de euro) (…) doar salariile consiliilor de administraţie şi ale directorilor – şefime selectată direct de Gabriela Firea – se ridică la circa 20 milioane lei (peste 4 milioane de euro)”, susţine el.

„Dacă tot se plânge de bugetul prea mic al Capitalei, Gabriela Firea să spună public ce s-a întâmplat cu împrumuturile acordate de către Consiliul General acestor firme în momentul înfiinţării lor. Vor mai fi rambursaţi aceşti bani către bugetul Capitalei sau au intrat într-o gaură neagră? Un primar responsabil colectează bani în buget, nu-i risipeşte pe împrumuturi care servesc doar cumetriile politice”, mai spune Stelian Bujduveanu.

Confirm acestuia, cheltuielile cu angajaţii se ridică la aproximativ 644 milioane lei (134 milioane de euro).

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro