luni 17 iunie 2024

Consiliul AgriFish nu a votat Regulamentul privind noile tehnologii genomice (NGT)

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a transmis că ”România solicită separarea completă a producției ecologice și a celei convenționale față de NGT1”, după ce propunerea de regulament nu a trecut de votul Consiliul de miniștri AgriFish.

Ministrul Agriculturii a transmis că va continua să protejeze interesele fermierilor, procesatorilor români și sănătatea populației.

„Propunerea de regulament privind noile tehnologii genomice nu a trecut de votul Consiliul de miniștri AgriFish. Am spus, ca de fiecare dată, că voi proteja interesele fermierilor și procesatorilor români și sănătatea populației! ❗️România susține introducerea NGT1 cu câteva condiții esențiale: ✅️Protecția și separarea completă a culturilor și produselor convenționale și ecologice de NGT1; ✅️Etichetarea trebuie să fie explicită pentru o informare corectă a cetățenilor; ✅️ Sunt necesare analize de laborator finanțate de CE, ale fiecarei plante NGT1, în raport cu sănătatea populației și protejarea mediului, care sunt în prim plan! Am avut alături Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia, Austria și Slovenia care au votat împotrivă, iar Bulgaria și Germania s-au abținut. Mulțumesc asociațiilor de fermieri și procesatori, dar și tuturor celor care au înțeles, pe deplin, demersul nostru și ne susțin. ??Siguranța alimentară a României și munca fermierilor români nu sunt negociabile și avem datoria să îi protejăm pe ai noștri!”

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro