luni 26 februarie 2024

Jocuri de culise pentru aderarea României în Schengen

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Jocuri de culise pentru aderarea României în Schengen. Discuțiile recente dintre fostul ambasador al SUA în Austria, Ronald Lauder (foto), cât și diplomatul american responsabil pentru Europa, James O’Brien, cu politicienii de la Viena au fost, de asemenea, decisive pentru renunțare la VETO privind adearea României în Schengen, transmite Derstandard.

România este un important aliat al SUA în Europa de Est, scrie ziarul Derstandard, potrivit stiripesurse.ro.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut marți o întrevedere cu Ronald  Lauder (foto), care este și președintele Congresului Mondial Evreiesc.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că Austria ”şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”. ”Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, explică el. ”Am spart gheaţa! Austria şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a arătat Marcel Ciolacu, sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că ministrul de Interne are mandat să ducă negocierile la bun sfârşit.

”Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct şi le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac şi să ducă negocierile la bun sfârşit. După ani de zile de aşteptări, vom realiza împreună şi acest vis! România merită în Schengen!”, a transmis Ciolacu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro