luni 26 februarie 2024

Noi sporuri și indemnizații. Legea promulgata de Iohanis

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Legea care stabilește modul de remunerare a celor din Consiliul de Administrație al CNAS, dar și anumite sporuri pentru cei de la Institutul Național de Sănătate Publică a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Ce beneficii vor avea membrii Consiliului de administraţie al CNAS

Aceștia beneficiază de o indemnizaţie lunară de 15% din indemnizaţia preşedintelui CNAS, în condiţiile prezenţei efective la şedinţele Consiliului de administraţie, proporţional cu numărul de reuniuni la care participă efectiv şi cu încadrarea în cheltuielile de administrare, funcţionare şi de capital prevăzute de lege, potrivit Agerpres.

Membrii Consiliului de Administrație vor putea fi persoanele care:

– sunt absolvenţi de studii superioare finalizate cu diplomă de licenţă;

-au cel puţin cinci ani de experienţă profesională într-unul din următoarele domenii: medicină, farmacie, drept, economie sau management.

Mandatul membrilor Consiliilor de Administraţie ale Caselor de asigurări este de patru ani. Membrii beneficiază de o indemnizaţie lunară de 10% din salariul funcţiei de director general al Casei de asigurări respective, în condiţiile prezenţei la şedinţele CA, proporţional cu numărul de reuniuni la care participă efectiv şi cu încadrarea în cheltuielile de administrare, funcţionare şi de capital prevăzute de lege.

Ce beneficii va avea personalul din sistemul medical de urgență

Potrivit actului normativ, în situaţiile de risc epidemiologic şi biologic, personalul care ocupă funcţii de conducere în cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică beneficiază de un spor de 30% din salariul de bază.

Munca prestată de către personalul Centrului operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, în
vederea asigurării permanenţei activităţii operaţionale în regim 24/7, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul programului normal de lucru, se plăteşte cu un spor de până la 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite, aflat în plată.

Munca astfel prestată şi plătită nu se compensează şi cu timp liber corespunzător, arată actul normativ.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro