duminică 19 mai 2024

Copii răniți grav în Gaza, aduși în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cel puțin 19 copii palestinieni, răniți în atacurile armatei israeliene din Fâșia Gaza, vor fi tratați în România. Ei vor fi aduși cu avioane militare și internați de urgență în spitalele din București, transmite Digi24. De altfel, cetățeni români si membri de familie evacuați din Fâșia Gaza.

Copii, victime ale războiului din Fâșia Gaza, tratați în România

 

Surse au declarat în exclusivitate pentru Digi24 că cei mai mulți dintre ei o să fie luați din Cisiordania.  Din primele informații, copiii vor fi aduși în România la începutul lunii iunie, dar e posibil ca transportul să aibă loc chiar mai devreme. Datele zborului sunt stabilite în această perioadă.

16 copii din Palestina vor fi duși la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Ceilalți trei sunt în Turcia, sunt bolnavi de cancer și vor fi duși la Spitalul Marie Curie.

Este vorba despre o misiune a armatei române, în care vor fi implicate avioane ale Forțele Aeriene. Misiunea de salvare a fost cerută de Uniunea Europeană, prin centrul care gestionează situații de acest fel la nivel european, deoarece acești copii sunt în stare gravă și au nevoie de ajutor imediat.

Zeci de mii de morți în Gaza

Războiul a pornit după ce gruparea Hamas a atacat, în 7 octombrie 2023, Israelul. 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu evocă pentru prima oară un bilanţ de 30.000 de morţi de la începutul Războiului din Fâşia Gaza, dintre care aproximativ jumătate ar fi ”combatanţi ai Hamas”, într-un podcast realizat în weekend, relatează AFP.

Aproximativ ”14.000 de combatanţi au fost ucişi şi probabil 16.000 de civili au fost ucişi”, declară Benjamin Netanyahu.

Până în prezent, bilanţurile morţilor în Fâşia Gaza au fost prezentate de către Ministerul Sănătăţii al Hamas, care se află la putere în Fâşia din 2007.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro