sâmbătă 22 iunie 2024

CORONAVIRUS | Al 13-lea caz de infectare, în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE 4: Al 13-lea caz de infectare cu coronavirus depistat, sâmbătă, în România. Un bărbat de 72 de ani, din Galați, revenit recent din Lombardia.

UPDATE 3: Sambata după-amiază a fost confirmat și cel de al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel național.

Este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

UPDATE 2: Încă un caz de coronavirus depistat vineri în România. Este vorba despre bărbat de 40 de ani din Hunedoara, care s-a întors din Italia. 

Bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.  

La nivel naţional, vineri, se află în carantină 22 de persoane, pentru alte 12.619 fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

”A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în ţară din Italia (Bergamo). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a manifestat febră”, a anunţat vineri Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 1: Epidemia de coronavirus ia amploare in România. Al 8-lea român fost confirmat, vineri, cu acest Covid-19.

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani din județul Olt, care a călătorit din Italia spre România în același autocar cu bărbatul din Suceava, confirmat în urmă cu câteva zile. 

Dintre cei 8 cetățeni care au contactat virusul, 3 sunt declarați vindecați, fiind externați.

Știrea inițială.

Autorităţile au confirmat, joi seară, al şaptelea caz de infectare cu noul coronavirus în România. Este vorba despre o adolescentă de 16 ani, colegă de clasă cu elevul de 16 ani din Timişoara.

Tânăra a fost internată la spitalul Victor Babeş din Timişoara.

”În urma testelor realizate la Timişoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv.  Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeş din Timişoara”, a anunţat, joi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că în cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacţi ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative.

Trei dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus pe teritoriul României au fost deja declarate vindecate.

“Primul caz depistat în ţară, bărbatul din judeţul Gorj, a fost externat. Ceilalţi doi pacienţi, femeia în vârstă de 38 de ani şi bărbatul în vârstă de 48 de ani, internaţi într-un spital din Timişoara, au fost declaraţi vindecaţi după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Cele două persoane declarate vindecate la Timişoara vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor”, se arată în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

Astfel, mai sunt internaţi patru pacienţi diagnosticaţi cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecţioase din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, iar evoluţia lor este monitorizată permanent de personal medical.

La nivel naţional, vineri, se află în carantină 22 de persoane, pentru alte 12.619 fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro