sâmbătă 13 aprilie 2024

Cîţu: PSD nu ştie să citească, doar să mintă!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, le răspunde, joi, PSD-iștilor în legătură cu declanşarea procedurii de deficit excesiv pentru România.

Cîțu susţine că ”PSD nu ştie să citească, doar să mintă” și că, dacă Procedura nu era aprobată de Comisia Europeană, ţara noastră ar fi trebuit să reducă sub 3% deficitul încă din anul 2021.

Astfel, Comisia a acceptat ţintele de deficit pentru următorii ani.

PSD nu știe să citească, doar să mintă!

Comisia Europeană CONFIRMĂ- țintele de deficit = planul/calea de ajustare a deficitului pentru perioada 2020 – 2022 sunt cele pe care le-a prezentat România.

Acesta este planul de ajustare al deficitului bugetar PREZENTAT de Romania în Strategia Fiscal Bugetară aprobată încă din decembrie 2019 și AGREAT de CE.

2020= 3.6% din PIB
2021 = 3.4% din PIB
2022 = 2.8% din PIB.

Detaliile sunt în documentul respectiv.

Daca nu aveam aceasta confirmare din partea CE, Romania TREBUIA să reducă deficitul sub 3% în 2021”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.

Ministrul interimar de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat, miercuri, faptul că Uniunea Europeană a declanșat, oficial, procedura de deficit excesiv împotriva României. Totodată, acesta spune că Guvernul interimar Orban „are un plan de reducere”, ce a fost „acceptat în totalitate” de experții Executivului comunitar. (Detalii AICI)

De asemeena, Florin Cîțu a vorbit în EXCLUSIVITATE pentru JURNALIST.RO despre economia liberală ca unică soluție.

“Cu ceva timp în urmă am spus că implementarea bugetului depinde de execuția bugetară. Am mai spus că atunci când am construit bugetul am luat în calcul mai multe scenarii inclusiv mai puțin optimiste.

Imediat am fost atacat de armata socialistă. Cum să vorbească un ministru de finanțe despre scenarii care nu sunt optimiste? În lumea socialiștilor totul este perfect tot timpul. Normal. Pentru că ei sunt obișnuiți să falsifisice toate informațiile oficiale” – Citește continuarea AICI

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro