sâmbătă 22 iunie 2024

Coronavirusul face prima ‘victimă’ în România: DEMISIA

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Șefa Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Carmen Ivanov, este prima “victimă” a coronavirusului. Ivanov a fost demisă pentru nerespectarea procedurile şi legislaţiei în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în contextul apariţiei primului caz de coronavirus în ţara noastră, a anunțat Victor Costache.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Amintim că un tânăr de 25 de ani din județul Gorg, care a intrat în contact cu italian de 71 de ani care a fost în țara noastră weekend-ul trecut, este prima victimă a coronaviruslui din țara noastră.

De asemenea, la acest moment sunt în carantină în centre instituţionalizate 99 de persoane, iar 7.174 de persoane au fost izolate la domiciliu pentru a fi monitorizate pentru o perioadă de 14 zile, aşa cum prevăd toate protocoalele internaţionale.

Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 pot apela gratuit numărul 0800800358.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro