sâmbătă 22 iunie 2024

Alte două cazuri de CORONAVIRUS, confirmate în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate, vineri, în România. Este vorba despre o femeie din Timișoara și un bărbat din Maramureș, au anunțat secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru și Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, vineri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Cele două persoane s-au întors în țară in Italia.

“Primul caz – un bărbat de 45 de ani, din Maramureș. El e din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj

Al doilea caz – o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj”, a spus Nelu Tătaru.

„Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbatul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor”, a insistat acesta.

Toate persoanele cu care cei doi au intrat în contact urmează să fie testate.

De asemenea, la Gorj, unde a fost confirmat primul caz de infecție cu coronavirus, continuă anchetele epidemiologice.

Amintim că primul român infectat cu coronavirus este un tânăr de 25  de ani din Gorj. El a intrat în contact cu italianul de 71 de ani acre a vizitat România săptămâna trecută. El se simte bine, acesta fiind doar purtător al virusului și nu primește tratament în acest moment, a anunțat, joi, medicul Adrian Streinu Cercel. (Detalii AICI)

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro