duminică 14 iulie 2024

Costel Alexe ‘colecționează’ dosare penale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Șeful Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, este urmărit penal de DNA într-un nou dosar. Alexe este acuzat că ar fi numit fără respectarea legii un director interimar la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” Iași.

Reamintim că șeful CJ Iași este urmărit penal de DNA și s-a aflat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită 22 de tone de tablă în perioada în care era ministru al Mediului.

Alături de Costel Alexe, sunt urmăriți penal Radu Gabriel Apetrei, șef serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, și Vlad Corneliu Baba, consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinet la Președintele Consiliului Județean Iași, detașat ca manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

Acuzațiile aduse de DNA:

La data de 11.11.2020, Alexe Costel, în calitate de președinte al CJ Iași și beneficiind de ajutorul suspectului Baba Vlad-Corneliu, ar fi dispus detașarea suspectului Baba Vlad-Corneliu de pe funcția de consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinetului Președintelui CJ Iași, pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, în condițiile în care ar fi avut cunoștință de faptul că numirea ultimului menționat la conducerea școlii nu îndeplinea condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere.

Ulterior, la datele de 10.03.2021 și 07.07.2021, Alexe ar fi dispus prelungirea detașării lui Baba în aceeași funcție de conducere.

În baza aceleiași rezoluții infracționale, Alexe ar fi fost ajutat la săvârșirea faptei de către suspectul Apetrei Radu-Gabriel care, în calitate de șef Serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, ar fi întocmit documentațiile aferente emiterii dispozițiilor de detașare.

Mai mult, din datele cauzei ar fi rezultat că Baba ar fi fost angajat pe perioadă determinată, fără concurs, pe funcția de consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinetului Președintelui CJ Iași în data de 11.11.2020 și tot la aceeași dată ar fi fost detașat pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

Astfel, s-ar fi adus un prejudiciu de 86.153 de lei bugetelor Consiliului Județean Iași și Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, reprezentând suma remunerațiilor încasate de către Vlad Baba în baza contractului de management interimar, mai spun procurorii DNA.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro