miercuri 28 februarie 2024

COVID-19. Băsescu: Relaxarea măsurilor, o eroare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că măsurile de restricție împotriva epidemieid e coronavirus sunt ridicate mult prea devreme.  Fostul șef al statului consideră că autoritățile comit o eroare prin relaxarea resticțiilor începând din 15 mai.

„Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare! 15 mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste (…). Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic. Amânaţi pentru 15 iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă, nu redeschideţi şcolile până pe 15 iunie. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret”, scrie joi Băsescu pe pagina de Facebook.

În opinia sa, ar trebui să crească masiv numărul de testări zilnice. Totodată, el crede că trebuiesc reluate activitățile economice.

„Unii mor sufocaţi în casele lor, fără niciun fel de asistenţă medicală. Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis. Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii”, mai precizează el.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro